Start: Mangamuka Bridge dairy
End: Ergens in puketi forest
Afstand: 22 km (183 in totaal)
Hoewel mijn originele plan was om vandaag een korte dag te maken, naar Apple Dam te lopen en vanaf daar morgen in 1 keer de 26km door omahuta en puketi forest te lopen. Maar ik voel me fit en laat me overhalen om met de andere 3 mee te lopen en te zien hoe ver we komen. Dat was een goede beslissing: het bos is werkelijk prachtig en het lopen en kamperen met een groepje is ook erg gezellig.
Een deel van de wandeling gaat door de rivier door een nauwe kloof. Niet proberen met regen dus (dan is er een hoog risico op Flash floods), maar gelukkig is het vandaag en morgen mooi weer. Het is zelfs flink warm, dus het eerste wat we doen als we bij de rivier aankomen is er in gaan zitten ?.
received_10157899518700145
received_10103765797229216
We lopen ongeveer 6 km door de rivier. Het gaat langzaam (water is enkel tot knie diep), maar het is niet moeilijk en het voelt alsof we op ontdekkingsreis zijn op een paradijselijk eiland. Zo veel kleuren groen, mooie bloemen, en een heel arsenaal aan vogelgeluiden.
received_10157899518790145
We komen aan bij een kruising met een grotere rivier. Ik doe m’n rugzak af om te testen hoe diep het is. Het blijkt vrij diep: al snel komt het water tot m’n kin en ik zwem naar de overkant. Dit is dus niet de juiste plek om met al onze spullen over te steken… Gelukkig is het vanaf de andere kant wel duidelijk dat we met een kleine omweg door het bos de helling op op een andere plek kunnen oversteken.
img_20161122_183648244
We besluiten hier (iets hoger op de helling) ook te kamperen. ‘s Avonds drogen we onze kleren bij een kampvuurtje aan de rivier. Vogelsymfonie en sterrenhemel, welcome to paradise!
img_20161122_201628169

One thought on “Dag 11: Welcome to paradise

  1. Inderdaad een goede beslissing geweest dat je deze dag met o.a. dat stuk door de Mangapukahukahu Stream en de Waipapa River met elkaar bent gebleven. En met al die rivieren komt je water crossing course wel van pas Viv! Die foto van je ‘trail family’ bij het kampvuur aan het water vind ik zo leuk; wat een Te Araroa sfeertje zeg, geweldig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *