Start: Paihia
End: Ergens net voor Russel forest
Afstand: 16 per kayak, 5 gelopen (269 in totaal)
Er zijn verschillende mogelijkheden om van Paihia naar Waikere te gaan; daarvan is kayaken natuurlijk het leukst. Vanwege het tij kunnen we dan pas rond 1 uur vertrekken dus dat betekent dat we uit kunnen slapen ?
Het waait flink (windkracht 5?), dus er zijn ook foonk wat golven. De rest van de dag worden er geen kayaks verhuurd vanwege het weer, maar ze maken voor ons een uitzondering; we hebben immers de wind in de rug.
We kajakken met z’n vijven: Mary en Erin, Will en James (twee Nieuw Zeelandse die vandaag uit Kerikeri zijn komen lopen), en ik in een 1 persoons kayak. Met de wind en het getij mee doen we 2.5 uur over 16 km, zonder al te veel inspanning. Het voelt daarbij trouwens wel goed om de armspieren te gebruiken in plaats van de benen.
img_20161127_160548875
De tocht door de Bay of Islands is echt heel mooi, behalve dat er nu natuurlijk wel allerlei bebouwing is, voel je je toch een beetje een ontdekkingsreiziger als je je route zoekt en een goede plaats om aan land te gaan. Een mooi moment om je voor te stellen hoe James Cook en zijn mannen zich voelden toen ze na een lange zeereis deze baai vonden…
img_20161127_155826313
Als we tussen de mangroven een goede plek hebben gevonden om de kayaks achter te laten komt Dan (van de kayak verhuur) al aan rijden met onze rugzakken en een koud biertje. Dat slaan we natuurlijk niet af. Hij raadt ons aan om richting de rivier te lopen “totdat we natte voeten krijgen” en dan onze tent op te zetten en dat is precies wat we doen: na ongeveer 5 km gaat onze route verder door de rivier en we besluiten dat voor morgen te bewaren.
received_10154624114084765

One thought on “Dag 16: per kayak door de Bay of Islands

  1. Ik dacht al aan die selfie te zien dat jij in je eentje in die kayak zat! Wat een handig systeem om zo een stuk van de TA te kunnen peddelen en dan je rugzak op de plek van aankomst weer op te kunnen pakken. en heerlijk dat jullie wind in de rug hadden, ik had die dag nog naar het weer gekeken en zag dat je gunstige wind had, wat scheelt dat gelijk in tijd dan zeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *