Start: voor Russel forest
End: Oakura,
Afstand: 16 km (284 in totaal)
Er leeft van alles in dit bos.. Tot nu toe heb ik ‘s nachts wel vaak vogel geluiden gehoord, maar deze nacht spant de kroon: heel veel “morepork, morepork”, iets wat wel eens een kiwi zou kunnen zijn (heel luid), possums, en waarschijnlijk wilde zwijnen.
20161128_093805
‘S Ochtends beginnen we meteen met in de rivier lopen, er is nog wel een optie om langs het water te lopen, maar het is veel leuker om in het water te lopen. Onderweg komen we een Nederlander (die al jaren in NZ woont) tegen die vanaf Auckland naar het Noorden loopt. Dit is pas de tweede “Northbounder” die we tegen komen en het is leuk om verhalen te horen over wat er aan komt.
Na het mooie en (makkelijke) bos komen we bij een weg aan. Dit is het eerste stuk dat we over een weg moeten lopen en het is saai.. en zeker in het begin is er weinig vluchtstrook om op te lopen. Dat betekent dat je continu op je hoede moet zijn voor verkeer. Zeker met alle bochten in de weg ben je de hele tijd aan het luisteren naar mogelijke tegenliggers.
Het zijn wel sneller kilometers. Matt, en zeker Erin zetten een goed tempo neer. Ongeveer 6 km voor een mogelijke kampeerplek bedenk ik dat ik ga proberen Erin in te halen, en dat houdt me bijna een uur bezig. Op maximale wandelsnelheid (mensen waar ik mee gewandeld heb herinneren misschien mijn “saaie wandel pad snelheid”) haal ik ze net voor de afslag in. Daar vragen we aan automobilist hoe ver het van de afslag naar de ijsjes winkel is – dat is een fout trouwens, 5 minuten is echt een stukje verder te voet.. maar daar hebben we wel ijs, bier, en cola!
We kamperen (gratis) in het park, direct aan de kust, dus dat was de omweg waard.
img_20161128_180322160_hdr

3 thoughts on “Dag 17: Russel forest, waden door een rivier

  1. Dit is beslist een hele stoere foto, zeker als je ziet hoe ver het water reikt en hoe lang jullie zo gelopen hebben. Dat ene gedeelte van de trail heet dus niet voor niets de Morepork-Onekainga Track! Leuk hoor dat je ‘s nachts zoveel van die moreporks gehoord hebt. De morepork, een kleine bruine uil -de Maori noemen hem ‘ruru’- is erg belangrijk in de Maori mythologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *