Start: Oakura
End: Whananaki north
Afstand: 29 km (312 in totaal)
Wakker worden met een schitterende zonsopkomst is echt geweldig, vandaag kan ik de hele wereld aan! Ik vroeg me al 2 weken af wanneer nou dat moment zou komen dat ik me sterk en fit voel en zonder pijn kan beginnen met lopen. Nou, die dag is daar ? (spoiler alert: 6 uur later denk ik daar heel anders over).
Ik sta op, huppel naar het toilet omdat ik me zo licht voel, en ren vervolgens terug naar m’n tent om m’n telefoon te pakken voor een foto van de zon. Als iemand me nu had gevraagd me in te schrijven voor de Queenstown marathon na deze wandeling (Matt heeft daar al een aantal keren op gehint) dan had ik het gedaan. Gelukkig is er nog niemand wakker.
img_20161129_060338782_hdr
Het lopen in de ochtend gaat ook super. Voor grote stukken (ook heuvel op) loop ik samen met een groepje net afgestudeerde nieuw zeelanders. Fitte, vijfentwintigjarige kerels. Ik ben blij dat ik ze bij kan houden, zij zijn blij dat het leven(en de mogelijkheden om dit soort dingen te doen) blijkbaar niet stopt bij 30/als je een baan hebt.
img_20161129_123945323_hdr
Rond half 3 hebben we er ongeveer 20 km op zitten, deels door het bos, en het voelt goed. Van tevoren hadden we bedacht weer ergens in het bos te kamperen, maar we besluiten door te lopen naar Whananaki.
Hier had ik ook even zelf op de kaart moeten kijken, of niks af moeten spreken. De komende 7 kilometer zijn namelijk steil omhoog, weer naar beneden en weer omhoog. Het lijkt niet op te houden en aan het einde zit ik er redelijk door heen. Daar kom ik Mary tegen (de mannen waren een stuk sneller in het bos en zijn waarschijnlijk al op de campsite). Samen lopen we het laatste stuk door (alweer steile) koeien (en stieren) weiden en langs de rivier. We hobbelen tegen die tijd allebei als pinguïns, maar we kunnen er gelukkig allebei nog een beetje om lachen. We komen rond 8 uur op de camping aan, nog net op tijd om muntjes te wisselen voor een welverdiende warme douche!
img_20161129_191836924_hdr

One thought on “Dag 18: ik kan de hele wereld aan! (voor de lunch)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *