Start: park in Manukau
End: Phil’s achtertuin, Clevedon
Afstand: 30 km (663 in totaal)
Het draait allemaal om verwachtingen. In Auckland dacht ik dat vandaag, verder van de stad, landelijker, beter zou zijn dan gisteren. Helaas. Gisteren was een onverwacht pareltje, vandaag viel vies tegen (spoiler: m’n minst favoriete dag van het Noordereiland).
De botanische tuin viel tegen, daarna 15 km over een weg waar gravel trucks af en aan rijden naar de steengroeve aan het einde van die weg. Al die tijd bordjes naar rechts naar Clevedon, waar je uiteindelijk heen loopt met een hele grote omweg. Een omweg die lijkt te zijn uitgestippeld om een paar kilometer bos mee te pikken. Ja, een mooi uitzicht over Auckland en een leuk bos met palmbomen, maar of dat de moeite (en het risico) waard was… Ik denk het niet, en ben ook van plan om de Te Araroa stichting aan te raden hier iets aan te doen.
IMG_20161215_160052726IMG_20161215_155920159_HDR
Voordeel van met meerderen zijn is dat je ook saaie stukken leuk kan maken: we maken er een wandelwedstrijdje van ?. Erin is duidelijk de snelste bergaf, Matt bergop, en ik op het vlakke (als vlaklander natuurlijk). Erin gaat de eerste 2 uur aan kop, maar tegen het einde is zijn energie op en is hij niet eens meer in staat om een brug over te rennen om uit de weg te gaan voor een truck. Met Matt in m’n kielzog haal ik hem in, maar ook ik lach te vroeg want de finish is bergop…
In Clevedon wordt Mary weer afgezet door haar vriend, en met z’n vieren lopen we richting de Hunua ranges. Ondertussen begint het flink te regenen. We zijn van plan ergens in het bos ons tentje op te zetten, maar we worden op de weg daarheen aangesproken door Phil, die ons aanbiedt in zijn tuin te kamperen. Dat aanbod nemen we graag aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *