Start: Clevedon
End: Lower mangatawhiri campground
Afstand: 30 km (693 in totaal)
Het is gelukkig opgehouden met regenen dus we gaan vol goede moed op pad. Mary vertrekt rond half 7 (ze wil wat voorsprong opbouwen zodat ze meer pauze kan nemen). Matt, ik, Erin op die volgorde met tussenpozen van 15 minuten. We spreken af bij de Hunua watervallen, een stukje van de route af, maar zeker de moeite waard.
received_10158025766770145
Bij de waterval komen we ook Jeremy weer tegen, die daar is afgezet door zijn tante uit Auckland. Vanaf daar volgen we de Massey track, een rondwandeling, tot een splitsing naar de wairoa track. Hier is goed het verschil te merken tussen een (populaire) rondwandeling en doortocht.. de eerste heeft wel flinke hoogte verschillen, maar ook gravel en traptreden. We zijn het bordje van de splitsing nog maar net voorbij en herstelt is modder en steile en gladde hellingen. Mary en ik vallen allebei meerdere keer, maar Mary wint de prijs voor meest fotogenieke val!
 IMG_20161216_130515383
received_10158025766765145
De laatste 10 km zijn weer een stuk makkelijker. Op de gravelweg met een lichte daling lijk ik wel te zweven, m’n benen joggen als vanzelf op een rustig tempo de helling af terwijl ik rondkijk en van het uitzicht geniet. Bizar.
Op een kampeerplaats tussen de bomen, aan een beekje, eten we ons avondeten bij een kampvuur – wat hebben we het toch zwaar ?

3 thoughts on “Dag 35: het verschil tussen wandelpaden en een tramping track

  1. Met veel plezier je laatste updates weer gelezen. Ik hoop dat het met je hiel inmiddels weer goed gaat.
    Geweldig om zo te lezen wat je mee maakt.

  2. We hebben veel respect voor je onderneming. Ook hopen we dat je -meestal- enorm geniet van je vrijheid om te gaan en te staan waar je maar wilt. En van de ontmoetingen en de natuur.
    We: schoonouders van Ineke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *