Start: Ship’s Cove
End: kampeerplek met uitzicht op Bay of many Coves
Afstand: 31 km (1733 totaal)
Ik zie de Queen Charlotte track als een test voor m’n knie. Dit is een toeristisch pad, goed onderhouden en makkelijk. Ik neem meer gewicht (in de vorm van luxer eten) mee dan noodzakelijk zodat het een betere test is voor de Richmond ranges, daar zal ik immers voor 10 dagen eten mee moeten sjouwen.
IMG_20170208_095054370
We nemen ‘s ochtends een boot van Picton naar Ship’s Cove, met Swami (Canadees uit Sri Lanka die ik op het Noordereiland al had ontmoet) en James (Amerikaan die alleen het Zuidereiland loopt). Erin blijft op het laatste moment toch in Picton om nog iets te regelen op het postkantoor.
IMG_20170208_195936858_HDR
Het valt me op hoe fit we stiekem zijn. Ook al doen we ons best rustig aan te doen om Erin de kans te geven ons weer in te halen: we lopen de meeste mensen voorbij. We zitten op elk bankje, stoppen uitgebreid voor lunch (met cider) en diner, maar lopen toch 31 km voordat we onze tent opzetten met een schitterend uitzicht op de baai.
received_10103637423057320
James heeft er iets meer moeite mee, het is zijn eerste dag op de trail, maar hij heeft gelukkig wel veel loopervaring (is de hele Appelachian Trail). Verder heeft hij ook last van typische eerste-week-in-NZ problemen: zonnebrand en sandfly beten. Blijkbaar vinden die nieuw bloed toch het lekkerst..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *