Start: Slaty hut
End: Rintoul hut
Afstand: 13 km (1877 totaal)
We staan vroeg op want er staan ons twee flinke klimmen te wachten. Maar we beginnen met een wandeling over de kam, met uitzicht tot en met het Noordereiland. Ook kunnen we al de hele dag little en big rintoul zien, en dus zien wat ons te wachten staat…
Little Rintoul
Little Rintoul
Na de lunch beginnen we aan de eerste klim; die is steil met aardig wat potentie voor “high consequence falls”. Niet struikelen dus… Ik heb gelukkig geen last van hoogtevrees en vind persoonlijk de afdaling van little rintoul een stuk lastiger: steile, instabiele gravel waar je ook niet lekker vanaf kunt “skiën” omdat er ook grote blokken tussen zitten en je vaak scherpe bochten moet maken naast de afgrond.
Beklimming van little Rintoul
Beklimming van little Rintoul
Ik ben dus blij als we weer omhoog mogen, big rintoul op. Ella en Kristen zijn hier vorige week overvallen door slecht zicht en hebben er 1.5 uur over gedaan om de weg naar beneden te vinden, maar met geen wolkje aan de lucht is het pad duidelijk. Het begin van de afdaling vereist bedachtzame stappen, maar daarna is het gravelskiën tot aan de boomgrens. De knieën zijn wat minder blij met de laatste afdaling door het bos naar de hut, maar daar word ik opgewacht door familie Muis en alweer een schitterende zonsondergang.

One thought on “Dag 96: beklimming van little en big Rintoul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *