Start: Ergens langs de Mararoa rivier
End: Begin Takitimu Forest track (lift naar Te Anau voor boodschappen)
Afstand: 26 km (2772 totaal)
Ik wacht met opstaan tot de zon ook dit rivierdal heeft bereikt, maar dan nog ben ik als eerste uit de tent en ingepakt. Ben is nog in zijn tent aan het ontbijten, Ella en Kristen vinden het nog te koud om uit hun slaapzak te komen.
Ik vind het fijn om alleen te lopen en ga dus al op weg. De beschrijving van het eerste deel van de route klonk zo simpel: volg de linkeroever van de Mararoa. Nu is die rivieroever best breed, is er veel begroeiing, is de grond heel rotsig, en als je pech hebt ben je een “doodlopend” stuk ingeslagen. Met doodlopend bedoel ik een struikenformatie die niet doorheen te komen is, dan zul je dus weer een stukje terug moeten. De gemiddelde snelheid in de ochtend is dan ook zo’n 2 km per uur.
soms is de oever ook gewoon weggeslagen
‘s Middags halen we dat gemiddelde flink op. Na weer met zijn vieren geluncht te hebben lopen Kristen en ik op een flink tempo over de gravel/zandweg tot we 2 uur (en 12 km) later bij een grote weg aan. Ben blijkt vlak achter ons te lopen, Ella komt nog een poosje later. Ze had het niet zo naar haar zin vandaag op de weg, en had weer flink last van haar schouder. Ze is trouwens ook nog steeds flink afhankelijk van ons (vooral Kristen) om haar tas op en af te doen, omdat haar schouder niet beweeglijk en sterk genoeg is om dit zelf te doen. Zij gaan vanaf hier liften naar Te Anau om boodschappen te doen en een bed met douche te zoeken. Ik ben nog steeds van plan elke pas van de TA route te lopen, en dus ook de komende 1.5 kilometer, om vanaf daar ook naar Te Anau te liften. Ik ben daar trouwens nog eerder dan de anderen, blijkbaar is het toch makkelijker om alleen te liften dan met drie personen. De Indiase familie die me meeneemt had eigenlijk ook geen plek voor 1 lifter, maar met wat schuiven op de achterbank past het allemaal.
Erin en James komen ‘s avonds ook in Te Anau aan en we nemen ons voor om de komende dagen weer met zijn zessen op pad te gaan en Erin, James, Ella, Kristen en ik (The Americans) nemen ons ook voor om samen te gaan finishen op 13 april. Ben wil zich daar niet op vastpinnen (en zal uiteindelijk een dag voor ons finishen met een paar Fransen die nu nog voor ons lopen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *