Start: Aparimu hut
End: Lower Wairaki hut
Afstand: 13 km (2807 totaal)

Het einde begint nu zo dichtbij te komen dat ik de neiging krijg om de tocht proberen te rekken. De Americans hebben dat allemaal een beetje, maar de anderen die in onze hut krijgen juist “haast” nu de finish in zicht komt. Op zich komt dat mooi uit, de volgende hut die wij op het oog hebben is namelijk maar een 4 persoons hut. Omdat het maar een halve dag lopen is blijven Erin, James, Ella en Kristen ‘s ochtends in de hut om te hopen op beter weer vanmiddag.
Ik loop graag ‘s ochtends dus ik vertrek in de regen met Ben.

Ben en ik komend ongeveer tegelijkertijd in de Lower Wairaki hut aan, om daar een late lunch te houden. Het is al wat minder gaan regenen en Ben (net als de Canadees en andere Fransman die net na ons aankomen) om door te lopen naar de Telford campsite. De rest van de middag heb ik de hut dus voor mezelf alleen (op een paar muizen na). Ik rust lekker uit en lees een boekje. Ik was nog van plan een vuurtje te stoken voordat de anderen komen, maar voor dat ik het weet staan ze al voor de deur. En leggen we dus gezamenlijk een vuurtje aan om weer op te warmen.

Ik mix ondertussen van alles door elkaar voor mijn lunch. Chili wrap met hummus, pinda’s, rozijnen en blauwe kaas.
Kristen en Erin maken vuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *