Start: Lower Wairaki hut
End: Birchwood station
Afstand: 27 km (2834 totaal)
Het is wel een beetje schattig: de heuvel die we na Lower Wairaki gaan beklimmen is voor “Northbounders” de eerste heuvel Nieuw Zeelands stijl. In het huttenboek staan dus allerlei waarschuwingen over hoe steil de heuvel is, hoe moeilijk het pad soms te vinden is en hoe modderig de helling in het bos is. Een opmerking van een “Southbounder” vat het goed samen: We hebben ondertussen al 2800 km door dit soort heuvels afgelegd, we maken ons dus geen zorgen. We eat hills for breakfast!
De heuvel valt dus reuze mee, maar heeft wel een schitterend uitzicht. We nemen allemaal op onze eigen manier alvast afscheid van dit soort vergezichten en blijven langer op de top dan normaal.
‘s Avonds verblijven we bij Birchwoord station. Zij hebben een oud gebouwtje opgeknapt voor TA walker en ze weten precies wat we nodig hebben: een bed, warme douche, een vuurplaats en de mogelijkheid een biertje te kopen.
trailvoedsel met verse groenten en een biertje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *