Start: Birchwood station
End: Merrivale
Afstand: 28 km (2862 totaal)
Het lijkt wel alsof we nog even alle landschappen van Nieuw Zeeland voorgeschoteld krijgen deze week. Vandaag is het de beurt aan groene heuvels vol schapen en koeien. En bossen waarin het gebrul van herten te horen is. Het is ondertussen april en ook het jachtseizoen is weer begonnen. Het blijft toch een beetje raar om mensen (meestal mannen) met geweren tegen te komen en af en toe geweerschoten te horen. Ik hoop maar dat de wandelpaden mis houden en dat mijn¬†fluorescerende strikken aan mijn tas goed zichtbaar zijn…
Ook in Merrivale heeft een boerengezin een hutje opengesteld voor wandelaars en daar maken we dankbaar gebruik van.  Voor dat we ons daar installeren liften Erin en ik voor het laatst om proviant te gaan halen (na de volgende sectie door het bos zullen we alleen nog maar in de bewoonde wereld overnachten tot het einde van de trail). Het duurt even voordat we opgepikt worden, er is namelijk weinig verkeer. Als we dan een lift krijgen blijkt weer de typische kiwi behulpzaamheid: onderweg pikken we ook Ella en Kristen op, en hij biedt aan ons met onze boodschappen ook weer terug te brengen naar Merrivale.
Voor de hut ligt een weitje met schapen. ‘s Avonds komt de eigenaar van ons hutje een praatje maken en ze heeft een schaap en Golden Retriever bij zich, die zich vrijwel identiek gedragen. Het schaap is blijkbaar ooit met de fles grootgebracht en is nu een echt huisdier. Super grappig om zo’n enthousiast schaap rond te zien huppelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *