Start: Martin’s hut
End: Colac bay/Oraka
Afstand: 30 km (2920 totaal)
Op papier zou het een makkelijke dag moeten worden: vrijwel geen hoogtemeters omdat de ports water race een kanaal was voor watertoevoer voor de mijnbouw. Het is dus in theorie helemaal vlak, maar heeft wel de meest onmogelijke bochten om dat voor elkaar te krijgen. Het pad zelf is al aardig vervallen, dus het wordt alsnog flink wat geklauter over bomen, maar ook over brugconstructies die aan een ontdekkingsreis van Indiana Jones doen denken.
Terwijl ik over een van de balken balanceer wordt ik ook nogĀ geterroriseerd door een fantail vogeltje. Hij landt eerst op mijn wandelstok en als ik hem weg probeer te jagen gaat hij net op de balk zitten waar ik mijn voet wil neerzetten. Het zou toch jammer zijn als je je been breekt door zo’n beest en dat net voor het einde.
Zoals alles wat je onderschat voelt vandaag eindeloos, en hoewel ik aan de ene kant geen afscheid wil nemen van het Nieuw Zeelandse bos duurt de dag ook wel weer zo lang dat ik daar aan het einde dag helemaal geen moeite meer mee heb en ik blij ben als ik in Colac Bay aan de friet en cider kan.

One thought on “Dag 150: Indiana Jones en de Ports water race track

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *